Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu am avut dureri. Totul a fost descoperit întâmplător' - Povestea unui pacient cu patru tipuri de cancer

Radu Pop

Octav este unul dintre învingătorii în lupta cu cancerul. Nu l-a învins doar o dată, ci de patru ori. Povestea sa a început în urmă cu mai bine de 20 de ani, când a fost diagnosticat cu melanom. La distanță de câțiva ani, avea să primească alte trei diagnostice grave – cancer de rinichi, cancer de vezică urinară și cancer bronhopulmonar.

„Toate manifestările acestea au apărut încet, treptat, începând cu melanomul, în 2001, apoi 2007, 2014 și 2016. La niciunul dintre aceste cancere nu am avut simptome. Nu am avut dureri. Totul a fost descoperit pentru că făceam controale de rutină. Dacă astfel de controale se fac la timp, marele avantaj este că reușești să descoperi boala din timp și altfel aplici niște măsuri. Cred că șansa a fost să le identific pe toate la timp!”, mărturisește Octav.

Optimismul, curajul și dragostea de viață, dar și sprijinul necondiționat al familiei și profesionalismul medicilor, l-au făcut pe Octav să nu dea înapoi. Nu a fost ușor, dar de fiecare dată a reușit să învingă boala. Pentru cancerul pulmonar, pacientul a ales să se trateze printr-o intervenție chirurgicală minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR.

„Am zis să intru într-o instituție cu renume, de calitate, care are toate dotările moderne. Am ales, în urma controalelor, să fac operația la Spitalul Clinic SANADOR, laparoscopic, deoarece are o mulțime de avantaje. Perioada de însănătoșire este mult mai rapidă, durerile sunt mai mici, riscurile sunt mult reduse”, povestește bărbatul.

După operație, Octav a urmat un tratament oncologic recomandat de Dr. Mircea Dediu, medic primar, șeful Secției de Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR. În prezent, după șapte ani de la ultimul diagnostic, pacientul vine periodic la SANADOR, pentru consultații și investigații de specialitate. În urma acestei experiențe, Octav atrage atenția tuturor asupra importanței consultațiilor medicale periodice.

„Profesionalismul celor care te îngrijesc e cel mai important. Eu știu ce neplăcere am, medicii și știința medicală modernă știu ce au de făcut. Experiența și timpul mi-au spus că această boală, cancerul, este tratabilă dacă sunt respectate niște reguli, acelea ale controalelor, acelea de a nu lăsa pe mâine ce poți face azi și de a nu lăsa pe seama vârstei. Dacă există posibilitatea, și acum o avem cu toții, haideți să ne controlăm și apoi să respectăm sfaturile date de medic. Viața chiar se va îmbunătăți!”, conchide Octav.

Centrul Oncologic SANADOR oferă acces pacienților la consulturi de specialitate și investigații de laborator și imagistice performante (ecografie, tomografie computerizată, RMN cu putere 3 Tesla) pentru diagnosticarea din timp a cancerului. Pentru un diagnostic avansat, pacienții beneficiază și de scintigrafie/ SPECT-CT sau scanare PET-CT, în funcție de caz. Toate acestea sunt asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație.

La SANADOR, tratamentul oncologic este personalizat, adaptat specificului fiecărui pacient în parte, și este stabilit de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board). Pentru terapia oncologică, pacienții au acces la radioterapie externă sau internă (brahiterapie), chimioterapie, imunoterapie sau hormonoterapie, iar intervențiile de chirurgie oncologică se realizează în cele mai bune condiții la Spitalul Clinic SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.