Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU are de ales! Donald Trump a prezentat LISTA COMPROMISURILOR pe care este dispus să le facă pentru încheierea blocajului din SUA

Reuters
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a comunicat un nou plan pentru încheierea blocajului guvernamental parțial și a transmis că este dispus să facă un compromis, dar inițiativa sa a fost respinsă de către Democrați înainte de discurs, relatează BBC.

Președintele a transmis că încă își dorește finanțarea de 5.7 miliarde de dolari pentru construcția zidului de la frontiera cu Mexicul și a propus două concesii. Democrații au refuzat acest lucru și au respins concesiile propuse de Donald Trump înainte ca acesta să țină discursul de la Casa Albă.

Unul dintre compromisurile pe care Donald Trump s-a oferit să le facă se referă la „Visători”, persoanele care au intrat ilegal în Statele Unite și sunt protejate de programul DACA, care le permite să lucreze pe teritoriul Statelor Unite, dar nu să primească cetățenie americană.

Donald Trump a propus prelungirea cu trei ani a acestui program, care protejează peste 700.000 de persoane. Programul DACA a fost inițiat în timpul Administrației președintelui Barack Obama și a fost criticat dur de Donald Trump.

A doua concesie propusă de Donald Trump face referire la persoanele care au obținut vize prin programul de Protecție Temporară, care permite cetățenilor țărilor afectate de război sau dezastre să continue să locuiască și să lucreze pe teritoriul Statelor Unite. Peste 300.000 de persoane se află în această situație.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

„Din păcate, rapoartele inițiale prezintă clar că această propunere este o combinație de inițiative care au fost deja respinse, pe motiv că sunt inacceptabile și nu ajută oamenii să obțină certitudine în situația în care se află”, a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Administrația federală a Statelor Unite este blocată parțial de 29 de zile și afectează peste 800.000 de angajați federali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.