Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu atingeți străinii, pentru a reduce riscul de a se infecta cu variola maimuței - oficial chinez din domeniul sănătății

Agerpres - Reuters
variola maimutei monkeypox virus

Un înalt oficial chinez din domeniul sănătății i-a sfătuit pe oameni să evite contactul fizic cu străinii pentru a preveni o posibilă infecție cu variola a maimuței, după ce vineri a fost raportat primul caz cunoscut de virus în China continentală, relatează Reuters preluat de news.ro

„Pentru a preveni o posibilă infecție cu variola a maimuței și ca parte a stilului nostru de viață sănătos, este recomandat ca 1) să nu aveți contact direct piele pe piele cu străinii”, a postat sâmbătă Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, pe pagina sa oficială Weibo.

Wu a cerut, de asemenea, ca oamenii să evite „contactul piele-pe-piele” cu persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni, precum și cu toți „străinii”.

„Este necesar și foarte important să se întărească supravegherea și prevenirea epidemiei de variola maimuțelor la nivel social”, a scris el.

Postarea sa a fost distribuită pe scară largă pe rețelele sociale în weekend, dar secțiunea de comentarii de sub postarea sa inițială a fost dezactivată duminică.

Unii, care au comentat pe rețelele de socializare, s-au întrebat de ce străinii din China, mulți dintre ei rezidenți pe termen lung și nu au plecat recent din cauza restricțiilor COVID-19, au fost considerați mai periculoși decât localnicii.

Wu nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a comenta acest lucru.

Orașul Chongqing a înregistrat vineri o infecție cu virusul variolei maimuței la o persoană sosită din străinătate, marcând prima infecție cunoscută de variola a maimuței din China continentală, pe fondul recentului focar global.

Riscul de transmitere este scăzut, deoarece persoana a fost pusă în carantină la sosirea în Chongqing, a declarat comisia municipală de sănătate într-un comunicat. Toate contactele apropiate au fost izolate și puse sub observație medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.