Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu doar Gerard Dspardieu are interzis în Ucraina: Încă 10 deputați francezi au interdicție

interdictie ucraina

Ucraina a anunţat joi că a interzis intrarea pe teritoriul său a 10 deputaţi francezi care au vizitat săptămâna trecută, în pofida protestelor autorităţilor de la Kiev şi Paris, peninsula Crimeea anexată în 2014 la Rusia.

Parlamentarii francezi, în majoritate reprezentanţi ai Partidului 'Republicanii' (numele noului partid condus de Nicolas Sarkozy), au interdicţii de intrare în Ucraina pe o perioadă de trei ani, au anunţat serviciile ucrainene de securitate (SBU).

Vizita lor, efectuată 'fără acordul' Kievului, este un 'pas distructiv' care 'aduce atingere suveranităţii naţionale şi integrităţii teritoriale a Ucrainei', a susţinut SBU.

Foarte mediatizată în Rusia, vizita de două zile a acestei delegaţii, prima în Crimeea a unor oficiali occidentali de un asemenea rang, a fost denunţată de ministrul francez de externe Laurent Fabius ca o încălcare a dreptului internaţional şi de Kiev ca 'o lipsă de respect' faţă de Ucraina.

Peninsula Crimeea din sudul Ucrainei a fost anexată în martie 2014 la teritoriul Rusiei, în urma unui referendum la care, potrivit Moscovei, peste 96% din alegători s-au pronunţat în favoarea alipirii regiunii la Federaţia Rusă.

UE şi SUA au condamnat ''anexarea ilegală'' de către Rusia a peninsulei de la Marea Neagră şi au instituit sancţiuni împotriva Moscovei, precizând că acestea vor fi menţinute atât timp cât Crimeea va rămâne sub ocupaţie rusă.

Moscova susţine însă că nu există nicio ocupaţie în Crimeea şi că peninsula este o regiune a Federaţiei Ruse, transmite agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.