Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu doar Petre Daea este vinovat'. Eugen Tomac crede că este vitală o reuniune extraordinară a miniștrilor Agriculturii din UE pe tema cerealelor din Ucraina

eugen tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac crede că este vitală o reuniune extraordinară a miniștrilor Agriculturii din UE pe tema cerealelor din Ucraina.

„Întreaga responsabilitate pentru situația în care se află agricultura României îi aparține Ministerului Agriculturii. Dar nu doar Daea este vinovat. Cred că în ultima perioadă, am avut miniștri care nu și-au înțeles menirea, pentru că la ora actuală, România importă 70% din alimentele de bază necesare cetățenilor români, necesare pieței noastre. Deci când ne uităm la acest tablou, evident că ne dăm seama că la Ministerul Agriculturii pur și simplu nu se face performanță și nu există o strategie integrată în ceea ce privește dezvoltarea economiei agricole. Tocmai de aceea, ne-am trezit și în această situație când fiind puși într-un context fără precedent, cu presiuni noi și cu noi provocări, nu am știut pur și simplu cum să le gestionăm, mă refer la cei care răspund de agricultură. Evident că domnul Daea este un om depășit de vremuri, nu are capacitatea să se adapteze și să înțeleagă mecanismele timpurilor noastre”, a declarat Eugen Tomac, la RFI.

Eurodeputatul PMP susține că tranzitul cerealelor din Ucraina nu trebuie interzis, dar că trebuie reglementate mai multe aspecte.

„Sunt necesare o serie de norme și precizări destul de exprese cu privire la modul cum sunt tranzitate aceste cereale, pentru că acest lucru a lipsit de la început și el a dat naștere acestei probleme. În nici un caz nu trebuie să interzicem tranzitul prin România, pentru că ar însemna că pur și simplu facem un joc care nu este înțeles de nimeni, dar în mod clar trebuie reglementate mai bine aceste aspecte, pentru că practic, noi suntem inundați acum de produse care nu au taxe vamale și evident că această chestiune generează foarte multă nemulțumire în rândul producătorilor români”, a mai spus europarlamentarul.

În opinia acestuia, este necesară o reuniune a miniștrilor Agriculturii din UE.

„Este vitală o reuniune informală extraordinară a Consiliului de miniștri de Agricultură din UE pe acest subiect. Nu putem gestiona bilateral sau unilateral această chestiune, este o
problemă europeană și ea trebuie tratată ca o problemă europeană”, a adăugat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.