Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu e bine să faci duș și să speli vase când afară este furtună

dus

După zile caniculare, meteorologii anunţă furtuni violente cu ploi torenţiale şi descărcări electrice. Iată de ce e bine să stai cât mai departe de apă atunci când afară tună şi fulgeră!

De ce să nu faci duș când e furtună afară

Recomandarea de a evita dușul sau baia în timpul furtunii se bazează pe posibilele pericole asociate cu activitatea electrică atunci când afară sunt ploi violente cu tunete şi fulgere. Acest lucru se datorează faptului că apa este un bun conductor al electricității, iar dușul, în special, implică contactul direct cu apa, avertizează specialiştii.

Iată câteva motive pentru care e bine să eviți dușul în timpul unei furtuni:

Poţi fi trăsnit! În timpul unei furtuni, există riscul ca trăsnetele să lovească clădirile sau să pătrundă în sistemul de apă al clădirii. Dacă trăsnetul lovește clădirea în care te afli și pătrunde în sistemul de apă, dușul poate deveni un conductor al electricității, punându-ți viața în pericol.

Te poţi electrocuta! În cazul în care există o problemă de scurgere electrică sau un echipament electric defect în baie, contactul cu apă în timpul unei furtuni ar putea mări riscul de electrocutare.

În general, este indicat să rămâi departe de orice activitate care implică contactul cu apă și electricitate în timpul unei furtuni pentru a te proteja de pericolele asociate cu descărcările electrice.

Nu te pune să speli vase pe furtună!

Vesela murdară mai poate aştepta până când ploaia de afară încetează şi vezi că nu mai fulgeră. Nici baie nu trebuie să faci când afară e prăpăd! Orice contact cu apa ţi-ar putea fi fatal.

Cel mai bine este să eviți să folosești apă sau să te afli în contact cu surse de apă în interiorul casei până când furtuna a trecut. În plus, pentru a fi în siguranţă, stai departe de ferestre și evită să folosești telefonul mobil sau alte dispozitive conectate la priză. Este întotdeauna mai bine să rămâi într-o zonă sigură a casei până când riscul de trăsnete a scăzut.

În general, respectarea măsurilor de siguranță în timpul furtunilor și avertismentelor locale este foarte importantă pentru a te proteja și a evita situații care ţi-ar putea pune viaţa în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.