Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu este nevoie de soluţii semieuropene ca Zona Mini-Schengen, spune europarlamentara Eva Maydell

pixabay.com
microfon

Într-un interviu pentru BTA, europarlamentara Eva Maydell (Partidul Popular European/GERB) a declarat că ar fi foarte dificil pentru Bulgaria să lupte pentru aderarea deplină la Schengen cu un guvern instabil, potrivit Agerpres care preia BTA.

Potrivit declaraţiei sale, cel mai important lucru în acest moment este ca Bulgaria să se concentreze pentru a convinge Austria că ar trebui să intre în Schengen cu frontierele terestre (la sfârşitul anului 2023, Bulgaria a primit undă verde pentru intrarea în Schengen doar pe calea aerului şi pe mare). Maydell a participat la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti pe 6 şi 7 martie.

"Ştiu că există o situaţie politică internă în Austria şi că acest subiect face parte din campania lor electorală. De aceea este bine să nu pierdem timpul şi să convingem celelalte ţări din UE că orice s-ar întâmpla în Austria, Bulgaria şi România nu pot fi ţinute ostatice în situaţia politică internă a lor (a Austriei)", a spus Maydell.

Comentând ideea de abolire a controalelor la frontieră între Bulgaria, România şi Grecia, crearea aşa-numitei Zone Mini-Schengen nu a fost niciodată acceptată pe larg de-a lungul anilor.

"Tot ceea ce vedem de la Schengen este abolirea controalelor la frontieră, dar în spate se află proceduri mult mai complicate. Tocmai de aceea oricine care înţelege cu adevărat cum funcţionează acest sistem nu ar face astfel de propuneri (pentru a crea o Mini-Zonă Schengen). Momentan, important pentru Bulgaria este să se concentreze pentru a convinge Austria că ar trebui să intrăm terestru (...). Nu este nevoie să căutăm soluţii semi-europene precum Mini-Schengen. Important este cum putem realiza soluţii comune în UE şi cum lucrăm în acest sens", a explicat Maydell.

Ea a adăugat că este dificil de prezis când exact Bulgaria va deveni membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.