Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu este nimic mai important decât consolidarea identității civile naționale, susține Vladimir Putin

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Nu este nimic mai important decât consolidarea identității civile naționale, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința Consiliului pentru relații interetnice, amintind de problemele cu care se confruntă multe țări de pe continentele american și european, informează publicația Vzgliad.

«Aș dori să încep cu un subiect cheie, care sună așa: ”Despre consolidarea identității civile naționale”. Nu este nimic mai important pentru țara noastră, pentru orice țară din lume. Știm cu ce probleme se confruntă, astăzi, multe state ale lumii exact în acest domeniu cheie – și pe continentul american, și pe cel european», a declarat Putin, citat de RIA Novosti.

Președintele a mai spus că autoritățile Rusiei nu vor permite incitarea de conflicte din motive etnice și religioase sau mutarea pe teritoriul său a conflictelor străine de această natură. ”La baza majorității punctelor fierbinți ce mocnesc acum pe harta lumii se află, este de la sine înțeles, motive economice și politice. De regulă, însă, pentru incitarea la conflict este provocată intoleranța interetnică și religioasă. Noi, în Rusia, nu trebuie să permitem așa ceva”, a subliniat șeful statului.

”Nu vom permite demonstrații agresive, lipsite de respect, față de reprezentanții oricăror alte naționalități şi ale altor etnii; nu vom permite nici ca pe pământul nostru să fie transferate nici un fel de conflicte străine, de acest gen”, a spus președintele.

El a subliniat, de asemenea, că, pentru oameni, relațiile interetnice ”au fost și mereu vor rămâne o zonă foarte personală, extrem de sensibilă”. ”Atenția față de problemele legate de realizarea politicii naționale, în special la nivel local, trebuie să fie concentrată și permanentă, iar acțiunile cât mai delicate și corecte, pline de tact. Este important inclusiv în legătură cu viitorul recensământ național al populației” (din anul 2022 – n.r.), a arătat șeful statului.

”În prezent, peste 80% dintre cetățenii Rusiei apreciază pozitiv starea relațiilor interetnice din țară. Dar aceste chestiuni reclamă o muncă permanentă, aș spune chiar de zi cu zi”, a adăugat Putin.

Vzgliad menționează că, în februarie, Putin a apreciat că națiunea rusă este destul de tânără și se află încă ”în marș” spre vârful dezvoltării sale, iar ”codul ei genetic fără sfârșit” se bazează pe unitatea interetnică, scrie vestidinrusia.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.