Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu există motive pentru ca preţurile la alimente să crească - Marcel Ciolacu

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu există motive pentru ca preţurile la alimente să crească şi anunţă că va continua plafonarea la preţurile alimentelor de bază ”până când vom găsi un acord cu producătorii şi cu distribuitorii, ca statul să nu mai intervină”, scrie news.ro.

”Vom veni în continuare cu plafonarea, vor fi anumite produse de bază pe care oamenii au început să le caute în magazine, deja producătorii câştigă din rulaj. Eu nu mai văd o justificare a creşterii preţurilor în acest moment. Nu s-a scumpit combustibilul, acciza este nesemnificativă în acest moment, nu am văzut o creştere a preţului la petrol”, a afirmat, luni seară, Ciolacu, la Antena 3.

Premierul a precizat că plafonarea preţurilor va fi menţinută până când va fi găsit un acord cu producătorii şi cu distribuitorii, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie ca statul să intervină.

El a admis că a scăzut nivelul de trai, dar nu doar în România şi a spus că ”trăim într-o zonă de fragilitate”, dar criza economică ”nu a lovit România”.

”A scăzut nivelul de trai. Avem datoria de a creşte nivelul de trai la oameni şi de a readuce echilibru în societate. Acest lucru este prioritar pentru Guvernul României, prin dialog vom găsi, sunt convins, cele mai bune soluţii şi în ceea ce priveşte preţurile. Nu voi mai accepta creşteri de preţuri anormale şi care nu au niciun fundament”, a adăugat premierul.

El este de părere că la nivelul Consiliului Concurenţei trebuie luate măsuri pentru a nu se crea monopoluri pe piaţă.

Potrivit lui Ciolacu, statul ”va face faţă la toate provocările”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.