Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu există vindecare, fără Dumnezeu – spune managerul Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava

arhiva personala
Alina Ion

Unul dintre cele mai mari și performante spitale de recuperare medicală din România, deschis în urmă cu 5 ani, lângă București, în Pantelimon, a înregistrat deja peste 5.000 de pacienți ”repuși pe picioare”.

Cei mai mulți dintre aceștia, au fost internați în stare gravă, fără să se poată mișca, în urma unor accidente rutiere, de muncă sau de altă natură, ori paralizați, fără să mai poată să-și controleze măcar privirea, fără să mai poată vorbi ori să mănânce singuri. Toate cazurile considerate fără șanse și care vin la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, sunt tratate cu optimism de echipa condusă de managerul și fondatoarea spitalului, Alina Ion. Secretul? Credința în Dumnezeu.

”Pentru mine, nu există nu se poate! Atunci când cineva îmi spune că un lucru nu se poate face, depun toate eforturile să-i demonstrez că se poate. Și reușesc! Cu acest principiu am fost crescută în familie, cu acest principiu plec la Domnul, când îmi va sosi vremea.

Am avut câteva cazuri, tineri de 20 – 25 de ani, care, după accidente rutiere grave, erau într-o stare vegetativă. Nimeni nu le mai dădea vreo șansă. I-am pus pe picioare, i-am redat familiilor funcționali, astfel încât sprijinul de care au nevoie să fie minim. Avem, într-adevăr, o echipă extraordinară de medici și specialiști în kinetoterapie, fizioterapie, masaj, avem cele mai performante și inovative echipamente, dar fără ajutorul lui Dumnezeu, nu am reuși. Nu există vindecare fără Dumnezeu!”, spune Alina Ion.

content-image

Curățenia strălucitoare și dotarea cu echipamente de ultimă generație a saloanelor și a sălilor de terapie, te duce cu gândul într-un spital occidental. Toate saloanele au pe perete și câte o icoană ortodoxă. În fiecare duminică și la sărbători, un preot ține slujbe pentru pacienți. Starețul Schitului Românesc de la Muntele Athos, părintele Ștefan Nuțescu, vine des aici să binecuvânteze pe cei internați și să le ofere mici daruri sfințite. În curtea Spitalului Sfântul Sava, a fost ridicată, în urmă cu câteva luni, o mică biserică, ce va fi sfințită în aceste zile. Alina Ion a primit, în dar, pentru spital mai multe moaște sfinte, pe care le va depune în acest lăcaș, aflat sub orânduirea Patriarhiei.

content-image

”Vreau ca această bisericuță să fie legătura noastră fizică cu Dumnezeu. Dincolo de legătura spirituală, să avem, aici, aproape, un lăcaș sfânt, în care să ne rugăm pentru vindecare, pacienți și familii ale pacienților, dar și angajați. Eu mă rog întotdeauna mai întâi pentru bolnavi și apoi pentru familia mea și pentru mine. Am convingerea că Dumnezeu ne aude și ne vindecă. Noi, cei de la Spitalul Sfântul Sava, suntem doar oamenii prin care Dumnezeu face minuni. Muncim enorm, depunem eforturi uriașe pentru a salva destine, cu știință de carte și experiență vastă în profesie, dar nu am reuși fără Dumnezeu!”, spune zâmbind blând Alina Ion. Poartă mereu la gât o cruce, cu sfinte moaște, și nu există oră în care să nu facă trimitere la Dumnezeu. Poate chiar minut, în gândul ei, dar cine-i poate citi gândurile...

content-image

Date de contact: Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.