Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu mai trimiteţi clipuri amuzante', le cere oamenilor un operator telecomunicaţii rusesc

ir.mts.ru
MTS telecom rusia

MTS, lider în sectorul de telecomunicaţii din Rusia, le-a cerut vineri clienţilor săi să le nu mai expedieze clipuri amuzante persoanelor aflate în listele lor de contacte, pentru a nu supraîncărca astfel reţelele companiei, în contextul creşterii substanţiale a numărului de persoane care lucrează în regim de telemuncă din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

"Meme-urile şi buna dispoziţie sunt importante, dar în acest moment trebuie să consumăm conţinuturile difuzate pe reţelele de socializare într-o manieră responsabilă", a declarat preşedintele MTS într-o scrisoare publicată pe site-ul acestui operator.

"În situaţia actuală, puteţi să vă abţineţi, de exemplu, de la a trimite mesaje cu videoclipuri amuzante, dar 'de mari dimensiuni', către zeci de contacte", a afirmat preşedintele companiei ruse, precizând că "acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la vizionarea de filme online sau la participarea la videoconferinţe în cadrul activităţilor de telemuncă".

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

"Constatăm o creştere semnificativă a capacităţii de încărcare a reţelei şi mai ales a traficului de utilizare a internetului la domiciliu în marile oraşe şi mai ales la Moscova, unde cel din urmă parametru a crescut cu 30%", a mai spus patronul MTS, reamintind că "lăţimea de bandă a reţelei este o resursă fizică limitată".

Deşi Rusia nu a decretat izolarea obligatorie la domiciliu pentru a limita propagarea noului coronavirus, numeroşi ruşi - în special moscoviţi - au început să lucreze de acasă în ultimele două săptămâni.

Numeroase meme-uri şi clipuri amuzante circulă de câteva săptămâni pe reţelele de socializare şi pe sistemele de mesagerie online, cele mai multe dintre ele având legătură cu pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.