Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia', este reac'ia lui Ciolacu după mesajul președintelui

PSD
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, marţi, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că parlamentarii formaţiunii nu vor ceda şantajului şi nu vor permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. ”Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia”, a transmis Ciolacu, potrivit news.ro.

”Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”dacă există români care contestă existenţa virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală»”.

”Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.

Enigmă! Marinari contaminaţi după 35 de zile petrecute pe mare. Echipajul a fost testat negativ înainte de a pleca

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur marţi, PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei, ceea ce în opinia sa dovedeşte cinism exagerat. Conform preşedintelui, tergiversarea legii poate costa viaţa a sute de români, el cerând finalizarea legii, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 este cea mai gravă din ultimul secol şi., din păcate, şi în România efectele devin din ce în ce mai vizibile.

”Una peste alta, putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuţie şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul, tergiversând adoptarea acestei legi. PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii”, a afirmat preşedintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.