Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu numai rușii fug din țara lor! Numărul cetățenilor moldoveni care părăsesc Rusia, în creștere de 4 ori

vestidinrusia.ro
Sediul MAE al Rusiei din Moscova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că în legătură cu creșterea considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, autoritățile au dispus prelungirea programului acesteia în zilele de weekend. Potrivit unui anunț publicat de MAEIE, în acest sens, toți cetățenii care solicită ajutor pentru perfectarea titlurilor de călătorie se pot adresa ambasadei.

Ministerul precizează că autoritățile examinează și posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru activități consulare în cazul menținerii cererii sporite din partea cetățenilor țării noastre.

Contactat de reporterul Deschide.MD, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a precizat că, comparativ cu perioada anterioară, în ultimele zile numărul de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie a crescut de circa 4 ori. În acest sens, autoritățile de la Chișinău au decis să intervină în vederea oferirii a unui sprijin suplimentar cetățenilor moldoveni aflați în Federația Rusă.

De menționat că titlul de călătorie poate fi folosit o singură dată pentru a reveni în R.Moldova, în cazul în care persoana a pierdut pașaportul. La fel, acest document este aplicabil și în cazul în care acesta a expirat sau a fost furat.

Precizăm că, la ora actuală nu se cunoaște câți moldoveni din cei care au decis să părăsească FR dețin dubla cetățenie moldo-rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.