Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Nu putem judeca așa, pentru că fiecare persoană, fiecare familie aflată peste granițe are o poveste a ei" - Cristian Bușoi pentru stiripesurse.ro/diaspora

Calea Europeana
Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Busoi a oferit un punct de vedere vis-a-vis de faptul ca multi romani de peste hotare doresc sa revina in aceasta perioada, acasa. Acesta ne-a declarat:

"Regula generală pe care au impus-o toate statele în această luptă este limitarea răspândirii virusului. Toată lumea încearcă să aplatizeze curba, să rupă lanțul de infectare, ca să dăm posibilitatea medicilor să trateze și să vindece bolnavii deja infectați, să nu punem presiune pe sistemul medical. Toți avem nevoie de timp. Este vital să micșorăm fluxurile de trafic. Cu cât avem o circulație mai mică și o distanțare socială mai mare ca durată, cu atât cresc șansele de rupere a lanțului de infectare. Nu putem generaliza să spunem dacă diaspora să vină sau nu acasă. Este un termen mult prea general. Când spui diaspora te gândești la o ”comunitate” care acum locuiește în afara granițelor. Nu putem judeca așa, pentru că fiecare persoană, fiecare familie aflată peste granițe are o poveste a ei. Se confruntă cu niște probleme, au anumite dorințe, trăiri. Fiecare om este unic și  are caracterul  său. Este bine să ne protejăm pe noi și să ne gândim în același timp și la ceilați. Deviza noastră trebuie să fie unul pentru toți, toți pentru unul. Aceia care sunt nevoiți să se întoarcă, trebuie ajutați. Cei care pot rămâne pe loc, să o facă. E mai bine și pentru ei și pentru familiile lor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.