Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu s-a stabilit încă nota de plată pe care Londra trebuie să o achite după Brexit - Michel Barnier

Daily Express
Michel Barnier

Nu există încă cifre privind înţelegea financiară între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, deoarece acest lucru nu poate fi stabilit decât după ce ambele părţi vor cădea de acord asupra metodologiei de calcul şi după ce va fi stabilită dată ieşirii din blocul comunitar, a declarat miercuri negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, potrivit Reuters, relatează agerpres.

"Cifrele vor depinde de metodologia pe care o vom adopta şi de data exactă a ieşirii din UE. Nu eu sunt cel care va stabili cifrele", a declarat Barnier în Parlamentul European la Strasbourg.

Român căutat pentru CRIMĂ în Germania, prins şi arestat într-un sat din Ungaria

El a mai afirmat că nu are nicio intenţie să nu se ajungă la un acord cu Londra în privinţa condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE în 2019 şi şi-a exprimat speranţa în obţinerea unei înţelegeri care să fie stabilită în colaborare cu Marea Britanie, şi nu prin negocieri potrivnice.

Statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii, urmează să finalizeze la 22 mai poziţia lor comună de negociere şi să îi confere oficial mandatul de negociator pentru UE francezului Michel Barnier. Statele membre vor fi atunci pregătite să înceapă negocierile privind Brexit-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.