Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu se mai satură de bani, deși au salarii de mii de euro: În mai puțin de două luni, un medic a luat mită de la sute de pacienți

medic bani

Trei persoane, una în arest la domiciliu şi două în stare de libertate, au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (62 de acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (98 de acte materiale), dare de mită şi uz de fals, a informat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

"Menţionăm faptul că dosarul penal a fost înregistrat în cursul anului curent, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor anticorupţie ai D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, iar poliţiştii au desfăşurat, în perioada aprilie - noiembrie 2021, un volum însemnat de activităţi procedurale. În cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 17 iunie 2021 - 13 august 2021, una dintre persoanele inculpate, în calitate de medic, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit sume de bani totalizând peste 11.200 lei (printre care şi de la ceilalţi doi inculpaţi), bunuri alimentare şi nealimentare de la un număr însemnat de persoane, pentru eliberarea de acte medicale care să ateste unele afecţiuni medicale, reale ori fictive, înscrisuri necesare fie constituirii unor dosare de pensionare pe caz de boală, fie acordării concediilor medicale", a precizat DGA.

Conform aceleiaşi surse, în data de 13 august 2021, în acelaşi dosar penal, în baza ordonanţelor de delegare şi sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au desfăşurat două percheziţii domiciliare, dintre care una la sediul unităţii medicale şi una la cabinetul medical particular deţinut de către persoana în cauză şi o percheziţie a unui autoturism.

Totodată, a fost pusă în executare o ordonanţă de predare înscrisuri de către unitatea medicală de stat.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate sume de bani şi bunuri despre care există suspiciunea că provin din săvârşirea infracţiunilor de corupţie de referinţă. Iniţial medicul acuzat de corupţie a fost arestat preventiv în luna septembrie a acestui an, însă ulterior instanţa a decis ca medicul să fie în arest la domiciliu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş.Această cauză a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Structura Centrală şi al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj - Serviciul de Operaţiuni Speciale Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.