Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu sunt semnale că Trump va retrage SUA din OMC

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a declarat joi că nu există niciun semnal că Statele Unite ar urma să părăsească forul comercial internaţional odată cu preluarea mandatului de către administraţia Trump, relatează AFP.

"Nu am primit niciun semnal cum că se va întâmpla aşa ceva" a spus Azevedo în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii care a avut loc la sediul OMC de la Geneva.

Imagini SPECTACULOASE cu aterizarea unui elicopter în mijlocul oceanului FOTO/VIDEO

În cursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din SUA, desfăşurate pe 8 noiembrie, Donald Trump a calificat OMC drept "un dezastru" şi a dat de înţeles că Statele Unite s-ar putea retrage din forul internaţional.

Intervenţia lui Roberto Azevedo survine la câteva zile după ce preşedintele ales al SUA a spus că în prima zi a mandatului său va angaja retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Transpacific (TPP), semnat în 2015 de 12 ţări din regiune, excluzând China.

Despre acest parteneriat, Trump a spus, luni, că reprezintă "un potenţial dezastru" pentru Statele Unite, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.