Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu va exista niciodată o terapie pe bază de substanţe uleioase pentru plămân (Dr. Roxana Nemeş)

svnews.ro
plamani afectiuni respiratorii

Conferenţiar universitar doctor Roxana Nemeş de la Institutul "Marius Nasta" a precizat, sâmbătă, că nu există şi nu va exista "niciodată" o terapie pentru plămân pe bază de substanţe uleioase volatile, relatează agerpres.

"Uleiurile volatile nu se folosesc niciodată (pentru tratament - n.r.). (...) Aceste particule foarte fine (de uleiuri - n.r.) rămân întregi (...). Tu le introduci ca atare (în organism - n.r.). Nu va exista niciodată o terapie de bază de substanţe uleioase pentru plămân. Nu ai ce să cauţi cu substanţe uleioase în plămân", a spus medicul.

Potrivit acesteia, cei care folosesc aceste uleiuri au risc crescut de "pneumonie lipofilică".

Medicul pneumolog a spus că nu este recomandat să se disperseze substanţe uleioase în spaţii mici închise, cum ar fi baia.

"Ce este mai dureros este că se folosesc şi în spaţii foarte închise. Majoritatea le folosesc în băi. Baia este o suprafaţă mică. În cubajul acela foarte mic în care mai este şi cald şi în care oricum poţi să nu respiri foarte liniştit acolo să mai dispersezi şi substanţe uleioase este 'impecabil' ", a afirmat Nemeş.

Referindu-se la astmul bronşic, medicul pneumolog a precizat că această afecţiune nu se rezolvă cu mersul la salină. "Astmul este o boală inflamatorie şi nu se rezolvă cu salina", a arătat Roxana Nemeş în cadrul unui eveniment organizat de Sănătatea Press Group şi Institutul "Marius Nasta".

"Există oameni care şi-au lipit sare de Himalaya pe pereţi şi curge apa pe ea. Trebuie să ai o temperatură constantă de 11-17 grade ( în salină - n.r.). De aceea este bine ca un copil asmatic să meargă în salină când temperatura de la suprafaţă este asemănătoare cu temperatura din salină. De obicei oamenii merg când este cald şi au concediu. Adică sunt 40 de grade afară şi 17 în salină şi fac bronhospasm. Dacă te duci primăvara şi toamna o să te simţi confortabil pentru că nu faci hiperactivitate. (...) Acolo există un flux de aer care asigură acea cavitate făcută natural pe care nicio cameră tapetată cu sare nu o să o asigure. Este absolut contraindicat şi nici măcar speleoterapia nu este o indicaţie de ghid", a explicat doctorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.