Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu vă vom părăsi'. Mesajul lui Joe Biden pentru civilii și ostaticii din Gaza, după o discuție cu Mahmoud Abbas

Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a vorbit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi a promis că SUA nu vor condamna civilii în Fâşia Gaza pentru acţiunile teroriste ale organizaţiei Hamas împotriva Israelului.

Preşedintele Joe Biden a condamnat atacul brutal al organizaţiei teroriste Hamas asupra Israelului, început pe 7 octombrie, şi a reiterat faptul că „Hamas nu reprezintă dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare”.

Preşedintele Mahmoud Abbas l-a informat pe preşedintele Biden despre implicarea sa în regiune şi despre eforturile sale de a aduce asistenţă umanitară urgentă necesară poporului palestinian, în special în Gaza.

Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Abbas şi Autorităţii Palestiniene sprijinul său deplin pentru efortul de prevenire a escaladării războiului.

Preşedintele american a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene despre eforturile SUA de a colabora cu Organizaţia Naţiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel şi alţii pentru a asigura ajutorul umanitar pentru civilii din Gaza.

Biden a detaliat eforturile SUA pentru a preveni extinderea conflictului şi cei doi lideri au discutat despre necesitatea de a păstra stabilitatea în Cisiordania.

Spre seară, Joe Biden şi Prima Doamnă, Jill Biden, au ţinut un discurs despre drepturile comunităţii LGBTQIA+ şi au condamnat regimurile autoritare care persecută homosexualii la Cina Naţională a Campaniei pentru Drepturile Omului la Washington, D.C.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.