Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NUCLEAR: Fost director general al RAAN, săltat de DIICOT

diicot

Cătălin Adrian Olaru, fost director general al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, a fost ridicat vineri de procurorii DIICOT, într-un dosar în care este acuzat că a delapidat regia cu 23 milioane lei. 

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat vineri patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deocasebit de grave. 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere emise pe numele fostului director general, dar şi pentru Gheorghe Dulcea (fost director al Direcţiei economico-financiare din RAAN), Nicu Lucian Caraiman (unul din "regii asfaltului" şi partener de afaceri cu Georgică Cornu în mai multe firme, n.r.) şi Silviu Gheorghe Constantin (fost director economic al RAAN).

Vezi şi: ALERTĂ - ANAF s-a autosesizat în cazul Hexi Pharma

Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 2012, Cătălin Adrian Olaru şi Gheorghe Dulcea, director general, respectiv director al Direcţiei economico-financiare în cadrul RAAN Drobeta Turnu Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea lui Nicu Lucian Caraiman şi cu complicitatea lui Silviu Gheorghe Constantin, au delapidat suma de 23.559.879 lei în beneficiul SC Confort SA Timişoara, sumă ce reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract. 

Conform contractului, SC Confort SA Timişoara se angaja să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare "în slam dens" pentru Sucursala Romag Termo, în termen de 3 ani de la încheierea contractului. 

În conformitate cu dispoziţiile din contract, furnizorul se obliga să constituie o garanţie de bună execuţie a contractului în cuantum de 10% din valoare, prin reţineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parţiale. Garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie. 

Contractul încheiat între RAAN Drobeta Turnu Severin şi SC Confort SA Timişoara a avut termen de execuţie luna mai 2012, însă nici până în prezent acesta nu a fost finalizat şi nu a fost încheiat procesul verbal de recepţie la punerea în funcţiune.

Vezi şi: LOVITURA DNA: Noi acuzaţii pentru Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Sechestru URIAŞ

DIICOT mai susţine că cei doi directori de la RAAN nu au respectat clauzele contractuale şi au dispus plata majorităţii sumelor de bani reţinute succesiv drept garanţie de bună execuţie, în total 23.559.879 lei, către SC Confort SA Timişoara, unele plăţi fiind mascate drept contravaloare factură de execuţie. 

În contul comunicat de SC Confort SA Timişoara, drept cont de virare a garanţiei de bună execuţie, a fost virată doar suma de 2,5 milioane lei, în timp ce suma de 23.559.879 lei a fost virată în conturile curente ale SC Confort SA Timişoara. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.