Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscuri nucleare în Ucraina: luptele se intensifică la Zaporojie; avertisment de ultimă oră lansat de șeful Agenției Atomice

Digi24
Zaporojie

Luptele se intensifică în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie ceea ce crește riscul producerii unei catastrofe, susține Rafael Mariano Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru energie Atomică, informează Mediafax.

Luptele s-au intensificat în zona din sud-estul Ucrainei în care se află centrala nucleară, a declarat directorul general al AIEA, potrivit Sky News. El a avertizat că riscul unui accident nuclear crește și mai mult.

Continuă negocierile

Grossi a mai spus că părțile implicate în conflict aproape au ajuns la un acord privind protecția celei mai mari unități nucleare din Europa.

Centrala de la Zaporojia a fost ocupată de ruși anul trecut.

Cererea lui Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a spus luni directorului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, că nu poate exista "securitate nucleară" în Ucraina fără retragerea armatei ruse de la centrala nucleară de la Zaporojie, ocupată de peste un an de trupele Moscovei, relatează AFP, informează Agerpres.

"Fără retragerea imediată a trupelor şi a personalului ruseşti de (la centrală) şi din teritoriile adiacente, orice iniţiativă care urmăreşte restaurarea siguranţei şi securităţii nucleare este sortită eşecului", a spus el, conform preşedinţiei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.