Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nucleara' pregătită de PSD: GREVĂ PARLAMENTARĂ sau DECLARAȚIE PSD-PRO ROMÂNIA-ALDE pentru premier - SURSE

lupi

PSD a fost până ieri de acord cu varianta anticipatelor (avantaj PNL) + alegeri într-un singur tur (avantaj PSD). „E mult spus că a fost o înțelegere cu PNL, dar era o soluție de compromis care ne convenea și nouă și lor”, spun surse din PSD. Totul s-a schimbat RADICAL după ce Guvernul Orban a schimbat ieri legea alegerilor parlamentare astfel încât să se poată vota oriunde în țară pe liste suplimentare (avantaj mare pentru PNL).

PSD a intrat acum într-o nouă etapă: NU anticipate și NU alegeri în două tururi. Cum vrea PSD să acționeze: primul pas este să demită azi Guvernul Orban prin moțiune de cenzură (PSD blochează astfel alegerile în două tururi). Pe urma respinge și al doilea Guvern Orban. Pentru a doua propunere de premier, care dacă pică se ajunge la anticipate, PSD ia în calcul două variante:

a) PSD, Pro România și ALDE să adopte o DECLARAȚIE A PARLAMENTULUI adoptată cu o majoritate parlamentară, declarație care să spună că majoritatea parlamentară susține un anumit premier. În acest fel, să-l forțeze pe Klaus Iohannis să propună un premier care să treacă și astfel să nu se ajungă la anticipate.

b) Cu o majoritate de voturi în Parlament, poate apela la GREVĂ PARLAMENTARĂ dacă Iohannis nu propune premier susținut de majoritate: PSD cu aliații nu se prezintă la ședințe în plenul reunit pentru premier astfel încât nu se poate organiza votul și să rămâne Guvern interimar PNL până la alegerile locale, astfel că nu vor mai fi anticipate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.