Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuclearelectrica a raportat în primele trei luni un profit net mai mare cu aproape 52%

nuclearelectrica

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a obţinut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 51,7% faţă de perioada similară a anului trecut, arată raportul transmis vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Rezultatul din exploatare (EBIT) a înregistrat o creştere de 44,4%, iar EBITDA o creştere de 25,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în principal ca urmare a creşterii veniturilor din exploatare cu 15%, influenţate de creşterea cu 11,8% a veniturilor din vânzarea energiei electrice”, se menţionează în raport.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producţia de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

”Ca urmare a liberalizării complete a pieţei energiei electrice începând cu 1 ianuarie 2018, strategia de vânzări a SNN a fost reconfigurată în conformitate cu noile condiţii de piaţă, cu axare pe piaţa forward şi contracte pe perioade lungi de timp şi preţuri stabile, în scopul valorificării optime a producţiei”, arată raportul societăţii.

Valoarea totală a programului de investiţii al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plăţii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

”La 31 martie 2018, gradul de realizare valorică a programului de investiţii a fost de 3,5%, la o valoare anuală a programului de investiţii de 244,86 milioane lei. Nivelul ţintă la finele trimestrului I pentru anul 2017, considerat şi pentru trimestrul I 2018, a fost de minim 5%. Astfel, un grad de realizare de 3,5% raportat la ţinta de minim 5%, reprezintă o realizare de 70% a planului de investiţii de realizat în trimestrul I 2018. Nivelul ţintă de 5% asociat primelor luni ale anului este justificat prin faptul că primele luni ale anului sunt dedicate planificării/contractării. Astfel, pentru proiectele de investiţii în continuare – o pondere valorică mare este asociată lucrărilor urmând a fi prestate începând cu trimestrul II, de exemplu în timpul opririi planificate, iar pentru proiectele noi de investiţii implementarea acestora debutează în partea a doua a anului calendaristic, ulterior semnării contractelor aferente”, spun oficialii SNN.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,5 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.