Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuclearelectrica a reconectat Unitatea 2 de la Cernavodă

nuclearelectrica

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat vineri că Unitatea 2 a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional (SEN), scrie news.ro.

Unitatea 2 s-a deconectat automat de la sistem în dimineaţa zilei de 29 martie 2018, ca urmare a declanşarii sistemului de protectie al întrerupătorului generatorului turbinei, aferent sistemului electric de proces, din partea clasică, nu cea nucleară a centralei, potrivit companiei.

”Reamintim că nu există o legatură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului din data de 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevazută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare”, se arată în comunicat.

Compania a subliniat că deconectarea automată a reactorului şi lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.