Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuclearelectrica, anunț de ULTIM MOMENT privind nivelul de radiații din România după explozia din Rusia

nuclearelectrica

Nivelul de radiaţii pe teritoriul României nu a crescut, în urma exploziei din Rusia, a afirmat, miercuri, Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit vreo informare în legătură cu incidentul din Rusia.

"Nu am primit niciun fel de informare decât cea de publică. Este un incident militar. Aşa cum a arătat şi CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare - n.r.) nu există o creştere a nivelului de radiaţii. Nici noi, la Cernavodă, unde monitorizăm aceste emisii, nu am sesizat o creştere a nivelului de radiaţii", a arătat Ghiţă.

Vinerea trecută, primăria oraşului Severodvinsk din Rusia a informat cu privire la o 'creştere pentru scurt timp' a radioactivităţii după explozia produsă joi la o bază de lansare a rachetelor în regiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei), în timpul testării unui motor de rachetă pe bază de combustibil lichid, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, potrivit AFP, Reuters, RBC şi postului de radio Govorit Moskva.

De ce fug prințesele din lumea arabă în Occident - Cazul prințesei Haya ar putea constitui un precedent

Potrivit primăriei, în jurul orei locale 11:40, senzorii sistemului automatizat de monitorizare a radiaţiilor şi condiţiilor meteorologice din Severodvinsk au înregistrat o creştere pe termen scurt a nivelului de radiaţii. 'Senzorii din Severodvinsk au înregistrat o creştere pentru scurt timp a radioactivităţii. Nivelul de radioactivitate a revenit în prezent la normal', a indicat primăria într-un comunicat.

Anterior, Ministerul Apărării rus a dat asigurări că 'nu există niciun fel de contaminare radioactivă' şi că 'nivelul este normal'.

Agenţia atomică rusă Rosatom a informat, luni, că a fost vorba despre un test eşuat cu rachetă cu propulsie nucleară şi că cinci angajaţi ai săi au decedat în acest incident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.