Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numai 18% din studenţii de anul I vor primi un loc de cazare în căminele universităţilor din Bucureşti

mediafax.ro
cursuri studenti

Peste 20.000 de de studenţi de anul I de facultate se vor caza la toamnă în alte facilităţi decât căminele universităţilor, potrivit unei analize realizate de un operator de campusuri studenţeşti private din Bucureşti.

Numai 18% din studenţii de anul I vor primi un loc de cazare în căminele universităţilor din Bucureşti, iar listele beneficiarilor se afişează în a doua parte a lunii septembrie, notează compania.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică şi UEFISCDI, pentru anul universitar 2018-2019, numărul total de studenţi înscrişi în anul I de studii universitare la Bucureşti (licenţă şi master, cursuri de zi) este de 50.972 persoane.

Un număr de 168.000 de studenţi învaţă în centrul universitar Bucureşti, dintre care 129.000 studiază în universităţi de stat.

37.000 de locuri de cazare sunt disponibile în căminele universităţilor, iar alte 5.500 de locuri de cazare sunt puse la dispoziţie în cămine şi campusuri private, potrivit INS şi UEFISCDI.

Operatorul de campusuri studenţeşti private Arcca Student Housing oferă peste 2.600 de locuri de cazare în camere single, duble şi triple. Tarifele de cazare variază între 123 - 320 euro/persoană/lună, se achită lunar şi includ toate cheltuielile de întreţinere. Costul cazării este fix pe toată perioada anului universitar şi include toate cheltuielile de întreţinere, plus accesul la internet prin cablu şi Wi-Fi.

Managerul general al Arcca estimează că studenţii din afara Bucureştiului preferă să locuiască într-un campus profesional şi nu într-o locuinţă închiriată într-un bloc de locuinţe.

"Când un adolescent se pregăteşte să fie admis la o facultate şi să plece de acasă, asta visează: o viaţă studenţească tipică. Colegi noi, glume, socializare, sprijin reciproc, schimburi permanente de idei. Probabil că niciunul nu visează un apartament de bloc în care să locuiască singur. Iar noi asigurăm atât cadrul social pe care şi-l doresc tinerii, cât şi siguranţa pe care o doresc părinţii pentru copiii lor", consideră managerul Arcca, Anamaria Dunca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.