Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numar fara precedent de conflicte armate simultane

siria

Lumea se află în faţa unei proliferări inedite a conflictelor, a declarat pentru AFP directorul de operaţiuni al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Dominik Stillhart, care denunţă eşecul sistemului ONU.

'Asistăm la un număr fără precedent de conflicte armate simultane, care atrag nevoi umanitare tot mai mari', a declarat Stillhart într-un interviu pentru AFP.

Pacea în lume este ameninţată de 'absenţa unei convergenţe politice internaţionale' asupra acestor crize, a adăugat el, exprimându-şi totodată regretul pentru 'cercul vicios' care duce la 'prelungirea şi regionalizarea conflictelor'.

'Să luăm Consiliul de Securitate - practic, astăzi nu există nicio chestiune sau conflict pentru care să se adune şi să ajungă la o soluţie politică', a spus el.

Responsabilul CICR a oferit ca exemplu situaţia din Siria, 'o criză care afectează întregul Orient Mijlociu'. 'Siria a devenit cu siguranţă cea mai gravă criză umanitară cu care ne confruntăm, jumătate din populaţia sa fiind strămutată', a afirmat el. 

Războiul din Siria a subliniat neputinţa Consiliul de Securitate, în contextul în care Rusia şi China, membri permanenţi şi cu drept de veto, blochează sistematic soluţiile occidentale împotriva regimului lui Bashar al-Assad

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.