Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr istoric redus al tuturor căsătoriilor gay în Franța: aproximativ 40000 în patru ani și jumătate

Euronews
gay

Circa 40.000 de căsătorii gay aAnaliză: cinci cifre CHEIE pentru a înțelege realitatea cotidiană din Coreea de Nordu fost încheiate în Franţa în perioada dintre promulgarea legii care le-a autorizat la jumătatea anului 2013 şi sfârşitul anului 2017, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică şi Studii Economice (INSEE), citat de France Presse, notând de asemenea numărul istoric redus al tuturor uniunilor între persoane de acelaşi sex, informează Agerpres.

Citește și: Analiză: cinci cifre CHEIE pentru a înțelege realitatea cotidiană din Coreea de Nord

În 2017, 7.244 de căsătorii au fost încheiate între persoane de orientare homosexuală, precizează INSEE. Acest număr este uşor mai mare (+1,8%) celui înregistrat în 2016, dar semnificativ mai mic (-31%) faţă de numărul căsătoriilor între persoane gay şi lesbiene celebrate în 2014, primul an de punere în aplicare deplină a acestei legi în Franţa.

În total, în patru ani şi jumătate, aproximativ 40.000 de cupluri de acelaşi sex (21.000 cupluri între bărbaţi, 19.000 între femei) s-au căsătorit.

Deşi numărul tuturor căsătoriilor a crescut uşor (+0,5%, adică 233.915) din 2016 până în 2017, el rămâne "istoric redus" notează INSEE, care aminteşte că cel mai scăzut nivel istoric după 1946 a fost înregistrat în 2016.

Potrivit Institutului de statistică, această evoluţie se explică "printr-o schimbare de comportament, cuplurile se căsătoresc mai puţin decât înainte", dar şi prin "declinul, în ultimii zece ani, al numărului de locuitori în vârstă de la 20 la 59 de ani", reprezentând 94% dintre persoanele căsătorite.

În plus, diferenţa de vârstă între soţi este mai mare în rândul cuplurilor homosexuale decât heterosexuale (6,1 ani faţă de 4,3 ani), relevă INSEE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.