Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de contaminări în Mexic, înaintea ridicării restricțiilor

Cutremur mexic

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus este în creştere în Mexic, unde autorităţile se pregătesc ca, de luni, să înceapă ridicarea restricţiilor impuse, pentru a reporni astfel gradual economia.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

Autorităţile mexicane au anunţat vineri seară un număr record de contaminări depistate în decurs de 24 de ore, 2.437 - cele mai multe cazuri zilnice înregistrate până acum, potrivit AP.

Vineri a fost a doua zi consecutivă în care au fost depistate peste 2.000 de cazuri. Cifrele demonstrează că aici nu a fost atins vârful epidemiei. Totalul infecţiilor a depăşit 45.000.

Numărul deceselor raportate vineri a fost de 290, în scădere faţă de vârful de săptămâna aceasta - marţi, 353. Bilanţul prezent este de 4.767.

Preşedintele Andrés Manuel López Obrador a transmis că lupta împotriva coronavirusului depinde de continuarea distanţării sociale în numeroase regiuni, în timp ce în cazul unora va fi reluată activitatea luni.

„Ne aflăm în punctul în care am început să avem mai puţine cazuri”, a spus preşedintele vineri. „Dar în aceste zile trebuie să fim mai atenţi, să nu relaxăm disciplina, să nu avem încredere în noi”, a completat el.

Mexic este doua cea mai mare ţară din America Latină, cu peste 126 de milioane de locuitori. În urmă cu o săptămână, Guvernul a spus că numărul real al contaminărilor este cu mult mai mare decât cel al cazurilor confirmate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.