Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de participanți la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

doxologia.ro
pelerinaj parascheva

360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva în cele zece zile ale manifestării religioase, a anunțat luni Jandarmeria.

Deși participarea a fost numeroasă, Jandarmeria anunță că nu au fost înregistrate incidente majore.

În cele 10 zile de manifestări religioase, aproximativ 360.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și circa 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinților și Sfânta Liturghie Arhierească.

Conform estimărilor organizatorului, perioada de afluență maximă a pelerinilor a fost înregistrată sâmbătă, 14 octombrie 2023, când în culoarul de acces către raclă se aflau aproximativ 70.000 de persoane, ceea ce a generat un șir de oameni de peste 5 km lungime și un timp de așteptare cuprins între 20 și 24 de ore.

Personalul structurilor MAI și ale Poliției Locale Iași au aplicat 246 de sancțiuni în valoare de 43.250 lei și au fost constatate 5 infracțiuni.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim ajutor aflate la postul medical avansat deservit de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și de cel al UPU-SMURD Iași au acordat sprijin participanților în 641 de situații cu afecțiuni medicale diverse (ex. dureri abdominale, toracice, insuficiență respiratorie, gonartroză, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, fractură piramidă nazală, crize comițiale, luxații membre, vărsături, viroză respiratorie, etilism acut, cefalee, sincopă, stare hipotimică, nevralgie intercostală, criză epileptică).

În 56 de situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate. 56 de persoane au fost transportate la spital.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.