Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr redus de vaccinări anti-COVID în Harghita, în ultimele două săptămâni

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Numărul persoanelor care au fost vaccinate în Harghita în ultimele două săptămâni este redus, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut semnificativ, iar specialiştii recomandă vaccinarea anti-COVID-19, potrivit Agerpres.

Datele făcute publice de Instituţia Prefectului, arată că în perioada 23 decembrie 2021- 5 ianuarie 2022 au fost imunizate cu prima doză doar 617 persoane, în vreme ce 780 au primit doza rapel, iar 1.452 s-au vaccinat cu doza booster.

Potrivit sursei citate, procentul de vaccinare cu schema completă este, în judeţ, este de 28,87%, la care se adaugă un procent de aproape 3% de persoane din alte judeţe sau din alte ţări, care s-au imunizat în Harghita.

Instituţia Prefectului a mai informat că, de la începerea campaniei de vaccinare în judeţ, au fost raportate 53 de reacţii adverse post-vaccinale, dintre care una severă.

Cei 46 de medici de familie din judeţ implicaţi în procentul de vaccinare au imunizat un număr de 8.575 de persoane.

Datele statistice mai arată că în ultima săptămână s-au înregistrat zece cazuri de copii infectaţi cu SARS-CoV-2, unul dintre ei fiind internat în spital.

În prezent, în spitalele din judeţ sunt internate 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar una se află la terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore, în Harghita s-au înregistrat 80 de noi cazuri de îmbolnăviri, creşterea fiind una semnificativă, ţinând cont că luni, 3 ianuarie, au fost raportate 12 cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.