Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul anchetelor împotriva extremiştilor islamişti şi teroriştilor scade în Germania

finanzaonline.com
germania alegeri

Numărul noilor anchete lansate de Parchetul federal german împotriva extremiştilor islamişti şi suspecţilor de terorism continuă să scadă, transmite miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Biroul procurorului federal a iniţiat 258 de noi investigaţii împotriva unor presupuşi islamişti în anul 2021, a anunţat guvernul de la Berlin în răspunsul la o întrebare adresată de politicianul Martin Hess, membru al partidului de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania).

În 2020, Parchetul federal german a lansat 381 de anchete cu privire la extremism islamist şi terorism, în scădere substanţială faţă de anul 2017, când au fost declanşate 1.031 noi astfel de investigaţii.

În perioada 1 ianuarie - 17 martie acest an, procurorii germani au deschis 57 de anchete preliminare privind cazuri de terorism şi de extremism cu motivaţie islamistă.

''Procedurile privind terorismul islamist se referă în special la acte din străinătate în legătură cu organizaţiile teroriste Stat Islamic sau talibane şi au conexiuni cu Siria şi Irak sau Afganistan'', a menţionat Ministerul Justiţiei german în răspunsul său scris.

Unele investigaţii iniţiate de la începutul anului 2021 se referă la bărbaţi şi femei din Germania care au aderat la miliţiile teroriste Stat Islamic de peste hotare.

În octombrie anul trecut, Germania a repatriat opt femei împreună cu copiii lor. Toate cele opt femei se alăturaseră grupării Stat Islamic. Femeile şi 23 de copii care îi însoţeau au trăit într-un lagăr din nord-estul Siriei aflat sub administrare kurdă.

Anul trecut, Parchetul federal german a iniţiat zece anchete privind terorismul de extremă stânga şi şase anchete privind terorismul de extremă dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.