Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numarul britanicilor ucisi în atentatul din Tunisia a ajuns la 27

Numarul britanicilor ucisi de un militant islamist în Tunisia vinerea trecuta a ajuns la 27, un bilant anterior anuntând 22 de britanici printre victime, a declarat miercuri premierul britanic David Cameron, relateaza Reuters.

'Anunt cu tristete ca numarul confirmat al cetatenilor britanici ucisi în acest atac îngrozitor este acum de 27... Ne asteptam sa creasca', a declarat Cameron în parlament.

Guvernul a anuntat anterior ca se asteapta ca numarul definitiv al victimelor britanice sa fie în jur de 30.

Un numar de 38 de persoane au fost ucise vineri, când un tunisian înarmat cu un pistol de tip Kalasnikov a deschis focul asupra turistilor pe o plaja de lânga un hotel din zona turistica Port El Kantaoui, situata la sud de Tunis. Majoritatea celor ucisi erau cetateni britanici.

În urma cu trei luni, la 18 martie, Tunisia a mai fost tinta unui atac terorist asupra unui sit turistic, atunci pierzându-si viata la muzeul Bardo 22 persoane, dintre care 21 de turisti straini si un politist tunisian.

Gruparea jihadista SI a revendicat cele doua atentate.

Este al treilea an consecutiv în care Tunisia este lovita de atacuri în perioada de vara si în timpul Ramadanului. În iulie 2013, deputatul Mohamed Brahmi a fost asasinat la Tunis si opt soldati au fost ucisi cu salbaticie pe Muntele Chaambi, la frontiera cu Algeria. În iulie 2014, armata a fost vizata din nou si 15 soldati au fost ucisi în acelasi sector.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.