Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor confirmate de variola maimuţei a crescut la 37 în Portugalia

Freepik.com
Portugalia steag

Numărul cazurilor confirmate de variola maimuţei a crescut la 37 în Portugalia, după cele 14 detectate în ultimele ore, iar autorităţile sanitare nu elimină posibilitatea unei noi creşteri, deoarece sunt încă aşteptate rezultatele noilor teste, relatează EFE.

Dintre testele realizate, Direcţia Generală de Sănătate (DGS) lusitană a informat luni despre identificare unei varietăţi a virusului din Africa de Vest, "mai puţin agresivă".

Numărul cazurilor confirmate în Portugalia a crescut accelerat după ce miercuri, 18 mai, DGS a informat despre primele 5 cazuri de 'monkeypox', potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile sanitare din Portugalia recomandă persoanelor să meargă la medic în cazul apariţiei de ulceraţii, erupţii cutanate sau inflamare a ganglionilor, însoţite de febră, dureri musculare, sau stare de oboseală.

Au făcut de asemenea apel persoanelor care prezintă aceste simptome să se izoleze şi să evite să împartă cu alţii hainele sau lenjeria de pat folosite.

Variola maimuţei, cauzată de un virus aparţinând genului Ortopoxvirus, este o boală rară transmisibilă prin contact cu animale sau cu persoane infectate, sau materiale contaminate.

Mai multe ţări europene au informat despre apariţia unor cazuri cu acest virus - detectat prima oară în Republica Democratică Congo în 1970 -, şi care s-au înmulţit în ultimul deceniu în ţările din Africa de Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.