Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor de COVID-19 în Tonga, Vanuatu şi Samoa a crescut

Operation World
Tonga

Mai multe cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele zile în Tonga, Vanuatu şi Samoa, informează joi agenţia Xinhua.

Ministrul Sănătăţii din Tonga, Saia Piukala, a declarat că 363 de cazuri noi au fost raportate în Tonga într-o perioadă de 24 de ore, până joi la ora 6:00, numărul total al cazurilor active din naţiunea insulară ajungând la 2.919, potrivit site-ului de ştiri din Tonga, Matangi Tonga Online.

În Tonga, numărul total al cazurilor de COVID-19 înregistrate până în prezent este de 4.537, dintre care 4.065 de cazuri au fost pe insula principală, Tongatapu, potrivit Agerpres.

Potrivit estimărilor, Tonga ar putea ajunge la 1.000 de cazuri pe zi până la jumătatea lunii aprilie.

Ministrul a confirmat că în Tonga au fost trei decese asociate COVID-19, în timp ce alte şase decese ale persoanelor pozitive cu COVID-19 au fost cauzate de afecţiuni preexistente.

În prezent, 98% din populaţia-ţintă din Tonga a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 90% au primit a doua doză. Cel puţin 47% din populaţia-ţintă a primit doza de rapel (booster).

În Vanuatu, săptămâna aceasta, au fost raportate 279 de noi cazuri de COVID-19, de marţi până miercuri. Din luna ianuarie a acestui an, numărul total de cazuri înregistrate în Vanuatu este de 1.373.

Între timp, Samoa a raportat 155 de noi cazuri de transmisie comunitară de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând totalul cumulat al cazurilor înregistrate în ţară la 622. Naţiunea insulară se află în prezent în alertă de gradul 3 cu lockdown naţional, în vigoare începând de miercuri la miezul nopţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.