Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor de gripă nu pune deocamdată presiune pe spitale, susţine prefectul județului Neamț

sfatulmedicului.ro
febra q raceala gripa

Numărul cazurilor de gripă din judeţ nu pune, deocamdată, presiune pe spitale, susţine prefectul Vasile-Adrian Niţă, în urma unei analize efectuate, vineri, cu reprezentanţii sistemului sanitar.

"Concluzia este că, în momentul de faţă, nu există o presiune pe spitalele din Neamţ, din cauza infecţiilor cu virusul gripal. Se înregistrează doar o uşoară creştere a prezentărilor la UPU şi Pediatrie, dar este un trend normal, specific acestei perioade", a declarat, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, prefectul Vasile-Adrian Niţă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în perioada decembrie 2022 - 5 ianuarie 2023, la Secţia Pediatrie au fost acordate 130 de consultaţii pentru viroze şi s-au dispus 5 internări, din care una cu diagnostic de viroză şi 4 de gripă.

De asemenea, au avut loc 350 consultaţii pentru pneumonie, din care pentru 85 s-a dispus internarea.

La Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, în decembrie 2022 au fost 48 de prezentări ale unor pacienţi cu afecţiuni respiratorii, din care 7 cazuri au fost de gripă.

De la începutul lunii ianuarie, din 23 de pacienţi consultaţi, doar unul a fost confirmat cu gripă.

În judeţul Neamţ, 35.609 persoane s-au vaccinat antigripal, până în acest moment.

"Deocamdată, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ nu se impune limitarea orelor de vizită şi nici nu se pune problema închiderii unităţilor de învăţământ şi trecerea la cursurilor on-line, având în vedere că de luni începe şcoala. La SJU a fost înfiinţat un compartiment de pneumologie, cu personal de specialitate, având opt paturi, care va deservi pacienţii cu probleme respiratorii. La Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a fost desemnată o persoană care va ţine legătura cu DSP pentru a se cunoaşte situaţia cu virozele din şcolile nemţene. În unităţile de învăţământ va fi efectuat un triaj epidemiologic ca şi până acum şi au fost distribuite flyere informative pentru a li se aduce la cunoştinţă copiilor cum trebuie să se comporte atunci când prezintă simptome", a precizat prefectul de Neamţ.

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a adăugat că în spitalele din judeţ se găsesc suficiente stocuri de medicamente antivirale.

Singurul spital care se află în procedură de achiziţie este cel din Bicaz care, dacă va fi nevoie, va fi susţinut temporar de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

În cabinetele medicilor de familie mai există circa 100 doze de vaccin anti-gripal şi s-a făcut solicitare către Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea cu încă 2.000 doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.