Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor severe este în creștere - avertismentul lui Beatrice Mahler: 'Lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână'

news.ro
Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat la B1 TV că deși în urmă cu două săptămâni se putea observa o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, situația s-a schimbat în ultimele zile.

Astfel, la nivelul Institutului „Marius Nasta”, paturile au fost ocupate la capacitate maximă, cu un număr semnificativ de pacienți internați la Terapie Intensivă. Aceasta susține că simptomatologia pacienților infectați este una severă.

Întrebată despre suspiciunile legate de infectarea pacienților cu subvarianta Omicron BA.2, medicul a spus că acest lucru poate fi stabilit doar în urma analize specifice.

„Este important să avem această supraveghere a cazurilor severe, care, practic, afectează viața pacienților care sunt infectați cu această tulpină. Ce pot să spun, este că, la nivelul Institutului “Marius Nasta”, deși în urmă cu două săptămâni observam o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână.

Să sperăm că este doar un moment peste care vom trece, dar în această perioadă, secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă și numărul de pacienți a fost mare și în secția de Terapie Intensivă. E adevarat, e profilul specific pacientului infectat cu Omicron, adică o persoană vârstnică, o persoana cu multiple comorbidități, dar fiecare viață contează și de aceea supravegherea acestor persoane, care au nevoie de internare și atenția noastră către ei, trebuie sa fie menținută”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

Întrebată despre simptomele pacienților internați, Beatrice Mahler a declarat că aceștia prezintă forme severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta.

„Sunt forme de afectare severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta”, a mai adăugat medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.