Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 creşte alarmant în unităţile de învăţământ din Timiș

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Numărul elevilor şi al cadrelor didactice din unităţile de învăţământ din judeţul Timiş care s-au infectat cu SARS-CoV-2 continuă să crească, miercuri, dar şi numărul claselor şi al grupelor preşcolare care şi-au suspendat activitatea faţă în faţă, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Marin Popescu.

"Astăzi, numărul cumulativ al celor infectaţi cu SARS-CoV-2 este de 18 elevi (cu unul în plus faţă de ieri, în Timişoara), 15 cadre didactice (unul nou, în judeţ) şi 22 de clase / grupe suspendate (cu două în plus faţă de ieri, câte una în Timişoara şi judeţ)", a afirmat Marin Popescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Luni, IŞJ Timiş a anunţat că de la reluarea cursurilor semestrului II, în judeţ au fost confirmaţi cu COVID-19 11 dascăli, din care şapte în Timişoara, şi 13 elevi, din care şapte în Timişoara. De asemenea, luni era suspendată activitatea în 10 clase şi grupe, din care şase în Timişoara.

La reluarea cursurilor, niciun cadru didactic din judeţ nu avea confirmată prezenţa virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unei situaţii solicitate de presă, privind numărul elevilor şi al angajaţilor din şcolile din judeţ care s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul anului şcolar, reiese că cele mai multe cazuri s-au înregistrat în perioadele de cursuri faţă în faţă.

Astfel, la începutul şcolii erau pozitivi şase elevi şi 10 angajaţi, în perioada de cursuri (21 septembrie - 9 noiembrie 2020) numărul acestora a urcat la 185 de elevi şi preşcolari pozitivi şi 164 de angajaţi, pentru ca, odată cu trecerea în sistemul online (10 noiembrie - 23 decembrie 2020), numărul acestora să scadă la 47 de elevi şi 70 de angajaţi confirmaţi cu COVID-19.

În timpul vacanţei de iarnă (24 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021) un singur elev era pozitiv şi 12 angajaţi, iar până la finele lunii ianuarie, 13 elevi şi preşcolari au făcut boala, iar 28 de angajaţi din sistem au avut COVID-19, pentru ca la începerea semestrului al doilea să se prezinte un singur elev şi 17 angajaţi cu COVID-19.

Din 8 februarie până în prezent, numărul elevilor cu SARS-CoV-2 a urcat la 46, iar 43 de angajaţi din învăţământs-au îmbolnăvit de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.