Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul copiilor decedaţi la Neonatologie, de trei ori mai mic după reînnoirea aparaturii

msn.com
deces covid mort decedat spital pacient autopsie

Numărul bebeluşilor decedaţi pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a scăzut de la 15 la cinci în ultimii trei ani, după reînnoirea întregii aparaturi, informează unitatea spitalicească, miercuri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

"Din cei 161 de nou-născuţi îngrijiţi în Terapia Intensivă Neonatală în anul 2023, s-au înregistrat 5 decese, rata mortalităţii perinatale în unitatea noastră fiind în descreştere semnificativă, astfel: 2021- 15 cazuri, 0,51%; 2022 - 8 cazuri, 0,8%; 2023 - 5 cazuri, 0,33%. Creşterea continuă a calităţii actului medical neonatal este susţinută atât de personalul excepţional prin dăruire şi înalt profesionalism, cât şi de resursele materiale alocate, cu menţiunea că în perioada 2022-2023 a fost reînnoită toată aparatura (incubatoare, ventilatoare, mese reanimare, paturi nou-născuţi) din fonduri provenind din proiect european şi Ministerul Sănătăţii", precizează sursa citată.

În cursul anului trecut, la spital au avut loc 1.521 de naşteri, înregistrându-se şi 53 de mămici din alte judeţe şi trei din Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.