Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul datornicilor la bănci şi IFN-uri s-a redus la 716.236 persoane, în septembrie

top datorii

Numărul datornicilor persoane fizice la bănci şi instituţii financiare nebancare s-a diminuat în septembrie cu 0,41%, faţă de luna precedentă, ajungând la 716.236, se arată în datele Băncii Naţionale a României (BNR).

În august, erau 719.236 datornici, fiind înregistrat cel mai mare număr din ultimii doi ani şi o lună.

Potrivit BNR, în septembrie, cele 716.236 persoane aveau 960.635 restanţe cu o valoare cumulată de circa 11,3 miliarde lei. Cele mai multe restanţe erau în moneda europeană, peste 4,9 miliarde lei. Restanţele în moneda naţională erau de peste 4,4 miliarde lei, iar în alte valute de circa 1,9 miliarde lei. Din totalul restanţelor, aproape 8 miliarde lei reprezentau întârzieri mai mari de 90 de zile.

Datele Centralei Riscului de Credit din cadrul Băncii Centrale arată că restanţele la creditele mai mari de 20.000 de lei acordate de bănci clienţilor au scăzut, în septembrie faţă de august, însă nesemnificativ, cu doar 6 milioane de lei şi au ajuns la 31,451 miliarde echivalent lei. Aceste restanţe, pe care le centralizează Centrala Riscului de Credit, reprezentau, în septembrie, 11,69% din totalul sumelor datorate de clienţi băncilor. Din suma totală a restanţelor, 87%, respectiv 27,38 miliarde de lei, sunt credite neplătite de peste un an, în creştere uşoară de la 27,26 miliarde de lei în august. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.