Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de căutări de cazare a crescut cu 30% în România, în ultima săptămână

hotel

Căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna anterioară, iar numărul rezervărilor a urcat, de asemenea, cu câteva procente, potrivit platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

"Pe fondul veştilor pozitive din ultimele zile, căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna anterioară. În egală măsură, şi numărul rezervărilor a crescut cu câteva procente zilele acestea, fiind rezervări făcute pentru a doua jumătate a lunii mai, iar forma de plată preferată au fost tichetele de vacanţă", potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

Potrivit acesteia, după două luni de stagnare şi semne de întrebare cu privire la evoluţia turismului intern, anunţul autorităţilor privind posibila ieşire din starea de urgenţă începând cu data de 15 mai, relaxarea condiţiilor de distanţare socială şi redeschiderea hotelurilor, a avut impact imediat în rezultatele înregistrate de platforma de rezervări Travelminit.ro. Preferinţa românilor la acest moment se îndreaptă spre pensiunile de familie, hotelurile de mici dimensiuni sau situate în regiuni izolate, apartamente şi vile de vacanţă.

În luna februarie 2020, platforma Travelminit.ro înregistra aproximativ 900 de proprietăţi cu condiţii flexibile de rezervare, care permiteau schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a pierde sumele achitate. În mai puţin de o lună echipa Travelminit.ro a triplat acest număr, acum existând peste 3.000 de proprietăţi listate care pot fi rezervate fără risc financiar.

"Încă de la debutul crizei am decis să lucrăm împreună cu toţi hotelierii şi partenerii noştri pentru a oferi românilor cele mai bune condiţii de rezervare de îndată ce măsurile restrictive se vor ridica. Avem peste 3000 de proprietăţi listate pe platforma noastră care dispun de condiţii de anulare flexibile a rezervărilor, astfel încât oaspeţii să poată amâna sau chiar anula rezervarea fără penalităţi", a declarat Timea Ambrus, manager de operaţiuni Travelminit.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Platforma acceptă tichetele şi cardurile de vacanţă, care vor avea un rol foarte important în stimularea turismului intern. De altfel, primele rezervări înregistrate de Travelminit.ro pentru perioada post-COVID 19 au fost achitate prin tichete de vacanţă.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 4000 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.