Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de musulmani rohingya refugiaţi în Bangladesh a depăşit pragul de jumătate de milion (ONU)

www.operationworld.org
Bangladesh

Numărul de musulmani rohingya refugiaţi în Bangladesh de la sfârşitul lui august pentru a scăpa din calea violenţelor din Myanmar a depăşit pragul de jumătate de milion, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, informează joi AFP. '501.800 de nou-sosiţi au fost înregistraţi la 27 septembrie', au anunţat agenţiile ONU şi ONG-uri, în raportul lor de monitorizare a situaţiei.

Doar cu două zile în urmă, numărul acestora era cu 20.000 mai mic. De teama unor persecuţii considerate de ONU drept "epurare etnică", musulmanii rohingya vin cu miile în Bangladesh, sufocând această naţiune săracă din Asia de Sud. Exodul musulmanilor rohingya a provocat o criză umanitară în sudul Bangladeshului, unde taberele de refugiaţi preexistente şi suprapopulate nu mai fac faţă valului de oameni, conform Agerpres.

Autorităţi şi ONG-uri îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu o potenţială bombă sanitară: sunt reunite condiţiile pentru apariţia de epidemii de holeră, dizenterie şi diaree. Fără toalete, refugiaţii îşi fac nevoile în aer liber, contaminând uneori punctele de apă de la care alte persoane s-ar putea alimenta. Este o lipsă acută de apă potabilă, de hrană şi de medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.