Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul deceselor cauzate de COVID a crescut cu 21% în ultima săptămână în lume

adevarul.ro
virus covid delta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat miercuri că numărul deceselor cauzate de coronavirus COVID-19 pe planetă în ultima săptămână a crescut cu 21%.

OMS a explicat că în săptămâna 19-25 iulie au fost înregistrate peste 69 de mii de decese cauzate de coronavirus în întreaga lume. Aceasta este cu 12 mii mai mult decât în ​​perioada 12-18 iulie. Cele mai multe decese au fost înregistrate în America, precum și în Asia de Sud-Est. OMS a subliniat că, în ultima săptămână, ratele mortalității prin coronavirus au crescut peste tot, cu excepția Europei.

În medie, potrivit organizației, săptămâna trecută au fost detectate aproximativ 540 de mii de cazuri de infecție COVID-19 în fiecare zi în întreaga lume. În săptămâna precedentă, această cifră era de 490 mii.

"Dacă această tendință continuă, numărul cumulat de cazuri la nivel mondial ar putea fi de așteptat să depășească 200 de milioane în următoarele două săptămâni", a spus OMS într-un comunicat.

Pe întreaga perioadă a pandemiei, în lume s-au detectat peste 195,3 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus și aproximativ 4,1 milioane de decese din consecințele infecției.

Vezi și: VIDEO - De ce a eșuat campania de vaccinare în România? Raed Arafat îi acuză pe influenceri: 'Vorbesc toată ziua împotriva vaccinului' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.