Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul donatorilor de sânge din Mureș s-a dublat de la izbucnirea războiului din Ucraina

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Târgu Mureş a anunţat, joi, că numărul donatorilor de sânge s-a dublat de la izbucnirea războiului din Ucraina, înregistrându-se şi câte 104 donatori pe zi, ceea ce reprezintă un record.

"De la izbucnirea războiului, s-a dublat numărul donatorilor de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş. Programul de lucru a fost prelungit până la ora 17,30 pentru a răspunde şi grupurilor organizate de donatori şi deocamdată, în triaj se menţin măsurile de prevenire a infectării cu COVID. Numărul cel mai mare de donatori într-o zi a fost de 104, au fost anumite organizaţii care s-au organizat, cum este Liga Studenţilor, care ajută donatorii, adună tichete de masă pentru ajutorarea celor din Ucraina. Dacă există grupuri organizate, de 40-50 de persoane, este de preferat să ne anunţe dinainte", a declarat purtătorul de cuvânt al CRTS din Târgu Mureş, Marinela Lazăr.

Potrivit reprezentantei CRTS, triajul donatorului se face ca şi până acum şi chiar dacă unele restricţii s-au ridicat, personalul va purta în continuare mască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.