Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul forţelor de ordine din Venezuela s-a triplat în ultimul an

RTV.net
nicolas maduro

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că numărul membrilor miliţiei civile a țării a crescut la 1,6 milioane de oameni, de trei ori mai mult față de începutul anului, și că misiunea acestora a fost de a apăra țara împotriva agresiuniilor externe, relatează Reuters preluată de mediafax.

Discursul lui Maduro adresat membrilor miliției, difuzat la televiziunea de stat, a venit la mai puțin de o săptămână după ce liderul socialist, fără a oferi dovezi, a acuzat Statele Unite că au intenționat să invadeze țara sud-americană, care se confruntă cu o criză economică severă.

"Vom înarma miliția bolivariană până în dinți", a spus Maduro, fără a menționa câţi membri ai miliţiei sunt de fapt înarmați.

"O forță imperialistă invadatoare poate pătrunde în patria noastră, dar imperialiştii ar trebui să știe că nu vor ieşi vii de aici", a adăugat acesta.

Miliția națională bolivariană este o forță de rezervă compusă din voluntari civili, fondată de fostul președinte Hugo Chavez în 2008, pentru a asista forțele armate.

Maduro a remarcat, luni, că a ordonat în aprilie să majoreze mărimea forței de rezervă la 1 milion de membri. La vremea respectivă, a spus că milițiile aveau "aproape 400.000" de membri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.