Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul incendiilor din pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut semnificativ în acest an

incendiu pompieri

Un număr de 28 de incendii au fost înregistrate, în primul semestru al acestui an, în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, faţă de aproape 200, câte au fost în perioada similară a anului trecut. În urma acestor incendii, au fost afectate peste 84 de hectare de pădure şi au fost distruşi aproape 150.000 de puieţi, valoarea pagubelor depăşind 230.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Romsilva, în primele şase luni s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietate publică a statului, administrate de regie.

În urma acestor incendii, au fost afectate 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri, valoarea pagubelor fiind de 233.537 de lei.

Reprezentanţii Romsilva arată că, din numărul total de incendii, cele mai multe - câte patru - s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş-Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost cauzate de două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri, scrie News.ro.

Cele mai multe incendii - 22 - au fost înregistrate în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea acestora.

Personalul silvic a acţionat, alături de pompierii militari, pentru izolarea şi stingerea incendiilor de pădure.

Angajaţii Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate şi prin amplasarea de panouri de avertizare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice, mai scrie în comunicat.

Reprezentanţii Romsilva le recomandă turiştilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate şi, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.