Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul infectărilor şi cel al spitalizărilor asociate COVID-19, în creștere în Belgia: Rapelul vaccinal este considerat 'crucial'

Le soir
belgia coronavirus covid 19

Numărul infectărilor şi cel al spitalizărilor asociate COVID-19 au început din nou să crească în Belgia, unde autorităţile sanitare au declarat vineri că este "crucial" ca persoanele cele mai vulnerabile să fie vaccinate cu doze de rapel, informează AFP.

Până la data de 21 iunie, 76% din populaţia belgiană de peste 18 ani a primit o primă doză de rapel (a treia doză pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna).

"Este crucial să relansăm imunitatea împotriva formelor severe de COVID-19, întrucât protecţia oferită prin vaccinarea de bază este puternic redusă", potrivit autorităţilor sanitare belgiene, potrivit Agerpres.ro.

"Miniştrii Sănătăţii (din guvernul federal şi cei din entităţile federale) le îndeamnă pe persoanele care nu au primit încă a treia doză să meargă să se vaccineze în termenul cel mai scurt. La fel şi pe persoanele a căror imunitate este redusă din cauza unui tratament sau a unei boli şi care nu au primit încă a patra doză", precizează un comunicat.

Cea de-a patra doză (al doilea booster) a fost administrată până în prezent pentru 459.000 de persoane din Belgia, reprezentând 4% din populaţia ţării, potrivit Institutului de sănătate publică Sciensano.

Autorităţile belgiene sunt îngrijorate în legătură cu nivelul de protecţie al persoanelor vulnerabile, în contextul în care numărul infectărilor a depăşit recent pragul de 3.000 pe zi, în medie (o creştere de +25% în raport cu săptămâna precedentă).

Numărul internărilor în spitale ale pacienţilor cu COVID-19 a crescut la rândul său (+32% vineri în raport cu săptămâna trecută).

Or, "capacitatea spitalelor este mai mică în timpul vacanţelor de vară şi este, deci, esenţial să evităm supraaglomerarea sistemului de sănătate, continuând să punem accent pe vaccinare şi pe un anumit număr de alte măsuri de precauţie (ventilarea spaţiilor închise, purtarea măştii sanitare în unităţile medicale, etc.)", precizează acelaşi comunicat.

Ca şi în alte ţări europene, pandemia de COVID-19 cunoaşte o nouă creştere în intensitate în Belgia din cauza variantei BA.5, cea mai răspândită subvariantă Omicron, care reprezintă 47,5% din totalul infectărilor depistate în primele 15 zile din luna iunie (36,3% din cazuri sunt infectări cu subvarianta BA.2), au anunţat reprezentanţii Sciensano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.