Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul locurilor de muncă înfiinţate de angajatorii americani în februarie a depăşit estimările analiştilor

s1.1zoom.me
america sua

Numărul locurilor de muncă înfiinţate de angajatorii americani în februarie a depăşit estimările analiştilor, pe fondul atenuării temerilor privind efectele variantei Omicron a coronavirusului, semn că economia prinde avânt în 2022, transmite Reuters.

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 678.000 de locuri luna trecută, faţă de 481.000 în ianuarie. Rata şomajului în SUA a scăzut în februarie până la 3,8% (cel mai redus nivel din februarie 2020), de la 4% luna precedentă, în condiţiile în care numeroase persoane par să fi părăsit piaţa muncii, deşi firmele au disperată nevoie de angajaţi, potrivit Agerpres.ro.

Economiştii mizau pe aproximativ 400.000 de noi locuri de muncă create în februarie.

Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

Miercuri, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA, a indicat că Fed va începe luna aceasta majorarea dobânzilor, în pofida incertitudinilor provocate de criza din Ucraina. El a descris piaţa muncii din SUA ca fiind "extrem de strânsă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.