Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul morţilor de pe 'acoperişul lumii', în creștere: o alpinistă indiană şi un ghid nepalez au decedat pe Everest

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

O alpinistă indiană şi un ghid nepalez au murit pe vârful Everest, au anunţat joi organizatorii expediţiei, crescând la şapte numărul morţilor de pe "acoperişul lumii" de la începutul sezonului de alpinism, relatează AFP.

Suzanne Leopoldina Jesus, o profesoară din India, în vârstă de 58 de ani, a murit într-un spital din Lukla unde fusese transportată din tabăra de bază după ce s-a simţit rău, potrivit Agerpres.

"Am transportat-o miercuri cu elicopterul pe alpinista indiană din tabăra de bază la (spitalul din) Lukla, deoarece se simţea rău şi nu mai putea să urce", a declarat Da Dendi Sherpa, directorul general al Glacier Himalaya Treks and Expedition.

"Am încercat să o transferăm la Kathmandu, însă condiţiile meteorologice nefavorabile au împiedicat elicopterul să ajungă acolo" şi femeia "a murit în această dimineaţă (joi)", a mai spus el.

Potrivit cotidianului nepalez Himalayan Times, ea a vrut să devină prima persoană din Asia cu un stimulator cardiac şi cea mai în vârstă femeie din India care a escaladat vârful Everest.

Ea strânsese fonduri pentru a-şi finanţa ascensiunea sub sloganul "Expediţia Everest, la 58 de ani şi (cu) stimulator cardiac".

Într-un alt incident tragic, un ghid nepalez a murit marţi la coborârea de pe Everest, unde a participat la campania anuală de curăţare a munţilor organizată de armata nepaleză.

Sezonul de alpinism a început tragic anul acesta pe Everest cu moartea a trei alpinişti nepalezi în aprilie, a unui american la începutul lunii mai şi a unui bărbat din Republica Moldova miercuri.

În Nepal se află opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume, inclusiv Everest, cu o altitudine de 8.849 de metri deasupra nivelului mării, şi primeşte sute de alpinişti în fiecare sezon, când temperaturile sunt mai blânde şi vânturile în general sunt mai slabe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.