Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la SJU Covasna a crescut de peste 10 ori în ultimele două săptămâni

Pinterest
coronavirus

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe a crescut de peste 10 ori în ultimele două săptămâni, potrivit managerului instituţiei, Andras Nagy Robert.

Acesta a declarat, miercuri, că la ora actuală în spital sunt internaţi 28 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi 5 suspecţi, în timp ce în urmă cu două săptămâni erau doar doi pacienţi pozitivi confirmaţi.

"Pacienţii suspecţi aşteaptă încă rezultatele testelor PCR. Patru sunt internaţi în secţia de Pneumologie, în izolatorul înfiinţat cu această ocazie, iar un suspect se află în stare critică la secţia noastră de Terapie Intensivă, tot izolat. Numărul pacienţilor confirmaţi pozitiv este de 28. Dintre aceştia, 24 sunt internaţi în secţia COVID-19, secţia de Boli infecţioase, din care 20 de pacienţi se află sub oxigenoterapie. Din numărul total de 24 de pacienţi COVID-19, patru au fost vaccinaţi. Starea generală a pacienţilor este moderat spre gravă. De asemenea, un număr de patru pacienţi COVID-19 confirmaţi se află la secţia de Terapie Intensivă în stare critică, doi dintre ei sunt sub oxigenoterapie normală, iar ceilalţi doi cu mască CPAP de oxigen sub terapie. Dintre pacienţii care se află la Terapie Intensivă niciunul nu este vaccinat", a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a mai menţionat că în ultima săptămână au fost externaţi din spital un număr de 10 pacienţi trataţi de COVID-19 şi s-au înregistrat 5 decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cel mai tânăr având 33 de ani.

"Mai toţi dintre aceştia din urmă au avut comorbidităţi: disfuncţie hepatică, disfuncţie renală, obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat şi am avut şi un pacient oncologic cu metastaze. Dintre cei cinci pacienţi, trei erau femei cu vârste cuprinse între 56 şi 80 de ani, respectiv doi bărbaţi de 33 şi 66 de ani. Pacientul de 33 de ani a fost internat la noi aproximativ şase ore. A ajuns la Urgenţă cu o saturaţie de 47% şi a decedat la secţia noastră de Terapie Intensivă, unde a fost internat direct de la Urgenţă, la aproximativ şase ore de la ora prezentării (...) Istoricul încă neconfirmat este că pacientul s-a prezentat la spitalul din Covasna unde a refuzat internarea, deci s-a prezentat la camera de gardă şi nu a vrut să rămână internat, deşi medici de acolo i-au atras atenţia că este într-o stare gravă şi necesită tratament spitalicesc. Episodul următor este că a fost adus la Urgenţă la noi cu saturaţie, cum spuneam, de 47% măsurată la Urgenţă, de acolo a fost dus direct la Terapie Intensivă şi peste şase ore a decedat", a mai spus managerul spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.